{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Over Rentel

Windpark in de Belgische Noordzee

Het Rentel offshore windpark, met haar capaciteit van 309 MW, is het eerste project dat werd ontwikkeld door de Otary-groep en is operationeel. Het windpark is gelegen op ongeveer 40 km van de kust van Oostende. Het bestaat uit 42 Siemens turbines met een individuele piekcapaciteit van 7,35 MW en zal pieken op een productie van 309 MW.

De turbines worden verbonden met een offshore transformatorstation. Een onderzeese kabel van 220 kV verbindt dit offshore substation met het substation aan land, Stevin, in Zeebrugge.

Rentel finaliseerde haar financiering in oktober 2016, waarna de constructie meteen van start is gegaan. Het hoofdkantoor is gelegen in de haven van Oostende, waar ook het operationele hart van het windpark zal liggen.

placeholder
placeholder

Eerste project van de Otary-groep

Rentel is het eerste windpark in de Noordzee dat wordt ontwikkeld door Otary. Dit gebeurt in samenwerking met haar financiële partners Electrabel en Eneco.

Otary is een Belgisch kenniscentrum voor offshore windenergie en is actief in de ontwikkeling, financiering, bouw en exploitatie van offshore windparken in de Belgische Noordzee.

De komende jaren legt Otary zich toe op de ontwikkeling en bouw van twe Belgische offshore windprojecten Rentel en Seamade met een totale capaciteit van ongeveer 800 MW.

Klik hier om meer te lezen over Otary